Passend bij ieders mogelijkheden

Op de boerderij zijn tal van zowel zware als lichte klussen als dagbesteding te doen. Deze worden afgestemd op ieders behoefte en mogelijkheden. Onder verantwoordelijkheid van de leiding krijgt ieder zijn eigen taak om de boerderij goed te laten draaien.

Werken met dieren

De belangrijkste werkzaamheden bestaan uit de dagelijkse verzorging van de dieren zoals de koeien, kalveren, pinken en pony’s. Daarbij kan worden gedacht aan het voeren en borstelen van de dieren en het uitmesten en opstrooien van de stallen. Ook het verzorgen van het kleinvee zoals konijnen, kippen, hond en kat maar ook het erfonderhoud, het werken in de tuin en werk op het weiland maken deel uit van de dagbesteding.

Aandacht voor het hele proces

De cliënten worden er ook bij betrokken als er een dier wordt geboren of een dierenarts wordt bezocht. Zo maken zij daadwerkelijk deel uit van het leven en werken op de zorgboerderij met alles wat daarbij hoort waardoor een positief effect op de eigenwaarde wordt bereikt.

We gaan ook op pad

Tijdens de zomermaanden gaan cliënten en begeleiders op pad om hoveniersactiviteiten te verrichten. Bij zowel bedrijven als particulieren worden de tuinen dan op orde gebracht.